Hoe lak ik een tafelblad?

Het lakken van een houten tafelblad hoeft echt niet lastig te zijn. Door gebruik te maken van de juiste lakproducten en hulpmiddelen, is het lakken van een tafel al een stuk makkelijker. In deze blog leggen we u stap voor stap precies uit wat u moet doen.

Wat heeft u nodig?

Voor het lakken van een tafelblad is het belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Door gebruik te maken van de juiste producten zal het eindresultaat een stuk beter en mooier worden. Zo adviseren wij de volgende hulpmiddelen:

Voorbereiding

Voor dat u gaat beginnen met het lakken is het belangrijk dat het tafelblad eerst helemaal goed geschuurd wordt. Zorg ervoor dat als u gaat schuren, dat u gebruik maakt van de juiste bescherming. Wij raden dan ook aan om in ieder geval een mondmasker te gebruiken, dit beschermt u tegen schuurstof. Het gebruiken van een stofzuiger is ook handig om na het schuren al het stof op te zuigen. Voor dat u begint met schuren is het erg belangrijk dat er geen slijtage, scheuren of gaten in het houten tafelblad zit. Is dit wel het geval, dan moet u deze plekken eerst opvullen met een houtvulmiddel.

Voordat u gaat beginnen met het schuren van de tafel, moet u beslissen met welke korrel u gaat schuren. Voor al behandelde tafelbladen raden wij aan om gebruik te maken van korrel 80. Hierna kunt u het tafelblad opschuren naar een fijnere korrel, totdat u het gewenste schuurresultaat heeft behaald. Hierna zuigt u met de stofzuiger al het schuurstof op.

Nadat de tafel in zijn geheel geschuurd is, kan u beginnen met het lakken van de tafel. Let op, de tafel moet helemaal stof en vlek vrij zijn.

Het tafelblad lakken

Als u uw tafelblad een onbehandelde en ultra matte uitstraling wilt geven, raden wij aan gebruik te maken van de Skylt Original. Deze onzichtbare PU-lak zorgt voor een goede beschermlaag en laat hout zijn originele uiterlijk behouden. Zorg ervoor dat de Skylt Original op kamertemperatuur wordt aangebracht. De Skylt Original bestaat uit een A en B component. Schud als eerst component A. Hierna kunt u roerend component B toevoegen aan het mengsel. Na ongeveer tien minuten mengt u het gehele mengsel nog eens goed door. Hierna heeft u 2 tot 3 uren de tijd om de Skylt Original toe te passen op het tafelblad. Let wel op, na drie uur is de lak niet meer te gebruiken. Bij lichte houtsoorten geeft de Skylt Original het beste resultaat.

Voor het beste resultaat adviseren wij om het tafelblad in drie lagen te lakken. Tussen elke laag moet een droogtijd zitten van 3 tot 4 uur. Tussendoor hoeft u niet te schuren. Mochten er wel houtvezels naar boven komen, dan kunt u tussen laag twee en drie het tafelblad licht opschuren met korrel 120. Zorg ervoor dat u een lakroller gebruikt voor het lakken van het tafelblad. Als u hier bijvoorbeeld een kwast voor gebruikt kan het zijn dat er zichtbare strepen op het tafelblad komen.

  • Verwerkingstemperatuur: 10-30 graden
  • Overlakbaar na: 3 – 4 uur
  • Schuurbaar na: 8 uur
  • Licht belastbaar na: 12 – 16 uur
  • Volledig belastbaar na: 7 – 14 dagen

Na het lakken moet u het houten tafelblad laten uitharden. U moet zeven tot veertien dagen wachten tot u de tafel weer optimaal kan gebruiken. Hij mag in deze tijd dus niet zwaar belast worden.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoe kan ik een houten vloer schoonmaken en onderhouden?
Wat is een PU-lak?

Contactgegevens

Aanbieding!

Oorspronkelijke prijs was: €55,90.Huidige prijs is: €52,90.

-