Wat is een PU-lak?

Wat is een PU-lak? Dat leggen we u in dit artikel uit. Wij zetten de voordelen en nadelen voor u op een rijtje.

Waar staat PU-lak voor?

Pu staat voor pulyurethaan, dit is een ingrediënt die u kunt vinden in verschillen lakken en verven. Pulyurethaan is een kunststof die bestaat uit harde en zachte segmenten. Die combinatie maakt dit materiaal ook zo bijzonder. De versterkte werking van pulyurethaan zorgt voor een sterk hechtende, goed dekkende, maar vooral een schermende lak laag. Hieronder hebben we de voor en nadelen van PU-lakken nog even onder elkaar gezet. PU-lakken bestaan altijd uit een A en een B component.

Voordelen

  • Erg slijtvast
  • Duurzaam product
  • Een hoge scheurweerstand
  • Een snelle doorharding
  • Werkt goed dekkend

Nadelen

  • De geur is erg sterk tijdens het aanbrengen
  • Duurder als geen PU-lakken
  • Polyurethaan droogt snel, een snelle aanbreng is vereist

Waar kunt u pu-lak het beste voor gebruiken?

PU-lak zorgt voor een duurzame bescherming van hout en metaal. U kunt hier dus perfect een houtenvloer of andere houtenmeubels mee lakken. De PU-lak zorgt voor sterkte en krasbestendigheid, hierdoor zal uw vloer of meubelstuk een langere tijd meegaan.

Conclusie

De voordelen van PU-lakken zijn natuurlijk veel groter dan de nadelen. Wij raden de PU-lakken zelf persoonlijk aan, omdat het het lakproces erg versneld. Door de goeie kwaliteit van de PU-lakken, zal uiteindelijk het eindresultaat ook vele malen beter zijn.

Welke producten zijn nou eigenlijk PU-lakken?

De producten die pulyurethaan bevatten, zijn de lakken van Step en Skylt. Let goed op, want niet alle lakken van deze merken bevatten pulyurethaan. De Step Parketlak 2k bevat pulyurethaan, deze hebben we in het satijn en mat. Ook de populaire Skylt Original en de Skylt Titanium zijn PU-lakken. De lakken die pulyurethaan bevatten hebben altijd twee component.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoe lak ik een tafelblad?
Geoliede houten oppervlakken reinigen met Rubio Monocoat Soap

Contactgegevens

Aanbieding!

Oorspronkelijke prijs was: €81,90.Huidige prijs is: €77,95.

-